Spring til indhold

Historie

 

Stolbro er som landsby formet af et bondesamfund. I arkiverne kan landsbyens historie føres tilbage til 1500-tallet, men fortidsminder og fund af redskaber fra stenalderen vidner om, at stedet har været beboet i flere tusind år.

Stolbro har bevaret landbymiljøet på trods af de forandringer, der skal ske i et levende samfund. Gårde og boliger er velholdte, og nye huse er opført over tid som led i fornyelse og udvikling.

Stolbrolykke, der oprindelig blev bebygget med udflyttergårde fra Stolbro, danner nu rammen om den landbrugsproduktion, der af miljøhensyn ikke kan ske inde i selve landsbyen. 

Stolbro er stadig en ægte landsby, hvor den oprindelige blanding af erhverv, landbrug og boliger er bevaret. I dag er det ikke smed og hjulmager, men vognmandsforretning, entreprenørvirksomhed og maskinstation, der sammen med landbruget danner det erhvervsmæssige fundament for landsbyen.

Det levende miljø smitter af, så alle bliver omfattet af den foretagsomhed, ægte landsbyboere udviser. 

Stolbro og Stolbrolykke ligger midt i fantastisk natur. Skov og eng, strand og hav – en natur, der bruges og værdsættes af alle, der bor her.

Der er ca. 150 indbyggere (heraf ca. 30 børn) fordelt på omkring 70 husstande. Børnehave, skole og indkøbsmuligheder ligger i en afstand af 2 km.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *